Hoe vind jij de geschikte winterjas voor je kind?

Hoe vind jij de geschikte winterjas voor je kind?

Door Diana

Ieder jaar is het een hele opgave: het vinden van de juiste winterjas voor je kind. Want wat jij mooi en praktisch vindt, verschilt van wat kinderen mooi vinden. Ouders kiezen het liefst voor een warme jas, kinderen willen het liefst spelen en gezien worden....Hier volgen enkele tips omde geschikte winterjas te vinden

Ruimte om te bewegen
Kinderen bewegen veel: ze spelen, ravotten, gooien sneeuwballen en rennen. Je wilt dan niet dat het kind opgesloten zit in de jas, of dat de jas al na een week kapot is. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een jas waarin je kind zich goed kan bewegen. Omdat de winterjas ongeveer het belangrijkste item van de wintergarderobe is, is het fijn om meteen de juiste jas te kopen. Het is soms best een investering.

Daarom de eerste tip: kies voor een jas die niet te lang is. Een lange jas mag dan wel lekker warm zijn, maar het is niet altijd even praktisch. Een kortere winterjas zorgt er voor dat de benen vrij zijn en dat de jas niet te strak aan de onderkant zit. Op die manier kan je kind zich vrij bewegen. Wees niet bang dat de jas dan te koud is: kinderen spelen zichzelf warm.

Tip 2: Samen zoeken
Zoek samen! Niets leuker dan samen met je kind op zoektocht. Doordat je je kind betrekt bij de zoektocht, voelt hij of zij dat de jas echt voor hem of haar is. Het lijkt dan net alsof hij of zij de jas helemaal zelf heeft uitgezocht. Daarvoor hebben we nog een goede tip: maak alvast een lijstje met betaalbare, favoriete winterjassen. Je vindt winterjassen voor kids op Winterjassen.com. Leg dit lijstje later voor aan je kind. Zorg er bij de selectie voor dat je allerlei kleuren en modellen uitkiest. Op die manier is de kans groot dat je zult slagen.

Tip 3: Je kunt de kans van slagen vergroten door je kind nog een paar accessoires te laten uitkiezen. Denk aan een sjaal of een muts. Uiteindelijk levert dat alleen maar blije gezichten op: jij hebt een betaalbare jas gevonden, je kind vindt de jas mooi, en zal hem aantrekken. Daarmee voorkom je dat je ‘s morgens vroeg al in discussie moet om je kind in de winterjas te krijgen. Kies je een jas vóór je kind uit, dan is de kans groot dat hij of zij deze niet aantrekt. Kinderen vragen zich vooral af of ze er wel bij horen en of anderen de jas wel ‘cool’ genoeg vinden. En wie weet dat nu beter dan het kind zelf?